Олександр Бойченко у Рівному: про нову книгу, Схід та Януковича

Відомий публіцист розповів про «50 відсотків рації» та зачитав власні тексти з нової книги

Відомий український письменник та публіцист Олександр Бойченко днями приїхав до Рівного зі своєю новою книгою «50 відсотків рації». У ній він з особливою іронією та почуттям гумору розповідає короткі історії про українців та українських політиків крізь призму власного життя.

Автор зазначає, що його тексти належать до жанру сюжетної публіцистики і лише 50% з них правдиві, решта – вигадані. Пояснюючи назву книги, Олександр Бойченко каже, що розповідає «свою правду», і додає, що насправді ніхто не може знати всієї правди, а тому він, як і всі люди, має рацію лише наполовину – на 50 відсотків.

– Я хоч говорю щиро, правдиво, але завжди пам'ятаю, що я просто не знаю, як насправді правильно, я не знаю всієї правди, тому я говорю свою правду і погоджуюся апріорі з тим, що вона лише на 50% правда. І, відповідно, тексти між собою сваряться. Це не тому, що я не знаю як, а тому що я так розташовував тексти, щоби раз про щось сказати з одного боку, раз – з іншого, і показати, що може бути це правдою, а може бути і не це.

 

Там різне є. Раз можна говорити про Схід з поганого боку (Схід - маю на увазі не Японію), а раз показувати, що і там є такі самі люди, як на Заході. Коротко кажучи, ці тексти сваряться між собою, але якраз для того, щоби читач потім сам собі вибирав, котрі 50 відсотків йому ближчі.

Оповідання у книзі розташовані хронологічно. Історія починається з тесту про прадіда, який був на Другій світовій війні, а закінчується тестом про наші дні й війну в Україні. Більшість з цих коротких текстів друкувалися у авторській колонці в журналі «Країна», деякі з них також увійшли до іншої збірки Бойченка – «Аби книжки».

Олександра Бойченка до Рівного запросила організація «Література.RV».

Якщо ви не потрапили на зустріч із Олександром Бойченком, то нижче можете прослухати кілька текстів, які читає сам автор. Зокрема, ви почуєте оповідання «Бути тупим предметом» про колишнього президента Віктора Януковича, а також, «Не наш батюшка» та «Кіріліца».

Зауважимо, що «50 відсотків рації» – це вже шоста книга Олександра Бойченка. Окрім публіцистики, письменник також займається перекладами з російської та польської мов, він є членом журі премії «Книжка року», літературним критиком та художнім редактором.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень