Одна річ скоро знищить туризм в деяких країнах: українці там – часті гості

Експерти кажуть, що це повністю зупинить туризм в частині Близького Сходу

Деякі країни, що їх економіки повністю зав’язані на туризм, перебувають в зоні ризику.

Причина – кліматичні зміни. 

Зокрема експерти називають Близький Схід — від Єгипту, Ізраїлю та Йорданії і далі до країн Перської затоки. 

Причини кліматичні. До них відносять як зростання температури та нестачу води, так і стихійні лиха, ризик яких прямо залежить від зміни клімату.

Є дані, що підвищення температури вже спровокувало пошкодження деяких знаменитих пам’яток у єгипетському Луксорі та зміну кольору археологічного каміння. 

Можуть також постраждати знамениті курорти Червоного моря та коралові рифи Єгипту.

Саме вони становлять найбільший інтерес для дайверів.

Досі коралові рифи уникали впливу зміни клімату, але, оскільки температура буде тільки підвищуватись, природні умови на Червоному морі можуть стати екстремальними – у такій спеці не виживуть ні люди, ні корали.

Вже лякає ситуація у Йорданії.

Тут туризм є одним з основних джерел іноземної валюти в країні та другою за величиною сферою, що дає людям роботу. Посуха призводить до відсутності води. 

До прикладу, Мертве море зменшується зі швидкістю метр на рік. Ріка Йордан вже стала «каламутним струмком», пишуть експерти.

Вода в цих умовах несе й іншу небезпеку – у листопаді 2018 року рідкісні зливи затопили Петру, цінну туристичну пам’ятку Йорданії та об’єкт Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, що змусило евакуювати майже 4000 туристів. На щастя, ніхто не загинув — але подібні НП неодноразово призводили до жертв, зокрема, в сусідньому Ізраїлі.

Джерело: DIP

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень