Столітній храм у центрі Рівного — у плачевному стані (ФОТО)

Чи будуть культову споруду ремонтувати?

Плачевний стан Свято-Воскресенського собору, що на вулиці Соборній, 39 у центрі Рівного, звертає на себе увагу містян і гостей обласного центру.

Зокрема, у вічі впадають почорнілі стіни, вражені пліснявою, та обдертий дах.

 

А собор, якому вже понад 130 років, є пам'яткою культури України та пам'яткою архітектури місцевого значення. Сюди водять на екскурсії туристів, які приїжджають до Рівного. 

Ремонт храму є у планах, повідомив Радіо Трек новопризначений благочинний Свято-Воскресенського собору Василь Рудніцький

Я спілкувався з владикою на цю тему. І ми думали, які найперші кроки потрібно зробити. Гадаю, що необхідно здійснити водовідведення на малих куполах собору.

 

І з дзвіницею є проблема. Можливо, перекриття треба замінити чи навіть повністю дах. Бо якщо просто пофарбувати звичайною фарбою, воно потріскає. Треба спеціальна фарба.

 

Але, найперше, поспілкуюся з професіоналами-будівельниками на цю тему, щоб розуміти, якого саме ремонту потребує споруда.

 

Тобто є бажання відремонтувати собор і, думаю, влада не буде проти цього.

За словами Василя Рудніцького, план здійснити благоустрій біля собору і зробити перекриття даху був ще до війни. Навіть люди були, готові пожертвувати на це кошти. Але почалася війна і всім стало не до того.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень