Обласній станції переливання крові депутати пообіцяли обладнання і навіть більше

Обласній станції переливання крові необхідно придбати нове обладнання.

Йдеться про заморожувач крові вартістю 700 тисяч гривень. Із проханням виділити гроші обласна держадміністрація звернулася до облради.

Для чого цей заморожувач - розповідає головний лікар станції переливання крові Ліна Михальчук:

- Для свіжозамороженої плазми. Вона має заморожуватися впродовж 50-ти хвилин. У звичайній морозильній камері, яка в нас є, від -30 і нижче, вона за годину не заморожується.

Однак під час засідання медичної комісії депутати порушили значно глобальніше питання - про жахливі умови, у яких змушені працювати на станції переливання.

Головний лікар каже, що підтримувати приміщення намагаються власними силами. Днями змінили вхідні двері, закупили нові меблі. Однак найбільша проблема – дах. Він зруйнований повністю, на відновлення треба 2 млн гривень. За проектно-кошторисну документацію на обстеження даху станція переливання крові заплатила понад 600 тисяч.

Оскільки за якістю послуг рівненська служба крові одна з кращих в Україні (як зазначив начальник облуправління охорони здоров’я Юрій Осіпчук), депутати пообіцяли взятися за ремонт.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень