Обережно: «Таранька». Як поласувати і залишитись живим

Часто стає причиною зараження ботулізмом

В'ялена та копчена риба, приготована вдома, та консерви - найпоширеніша причина зараження ботулізмом.

І влітку ризики захворіти зростають.

На жаль, але з настанням літа знову «в тренді» ботулізм – це специфічне харчове отруєння, що може вартувати вам або вашим близьким життя.

Коли температура на вулиці та в приміщенні стрімко зростає, особливо ретельно потрібно зберігати та готувати їжу. Особливо це стосується консервації та в'ялених продуктів.

Найчастіше до зараження ботулізмом наводить вживання неякісної риби – в'яленої, солоної, копченої, а також консервів – м'ясних, грибних, переважно – домашнього виробництва.

Якщо людина з'їла заражену ботулізмом їжу, у неї можуть виникнути такі симптоми:

Зниження зору, людина може не розрізняти букви під час читання, але добре бачити предмети. З'являється сильна сухість у роті, слабкість у м'язах. Кружиться голова, нудить, аж до блювоти. Починається запор і уражаються м'язи шиї, рук, ніг вже на стадії сильного прогресування хвороби.

Якщо після вживання продуктів з групи ризику з'явилися подібні симптоми – негайно звертайтеся в лікарню!

Самолікування при ботулізмі є неприпустимим і неефективним: в результаті розвивається дихальна недостатність, через яку людина задихається і вмирає.

Джерело: Сьогодні

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень