Обережно: цибуля викликає незворотні процеси в організмі

Дієтологи назвали низку хвороб, коли цибулю вживати не рекомендують взагалі

Цибуля викликає незворотні процеси в організмі. Але в помірних кількостях цибуля корисна, оскільки є відмінним джерелом вітамінів.

Цибуля містить велику кількість вітамінів групи В, а також мінеральні солі та марганець, мідь, залізо, калій та фосфор.

Харчові волокна, що містяться в цибулі, підвищують апетит, стимулюють травний процес та перистальтику. Також у цибулі є рослинні сполуки фітонциди, що мають бактерицидну властивість. Вони гальмують розмноження бактерій та грибків, допомагають у боротьбі з різними інфекціями та стимулюють імунну систему. Але такі властивості має тільки свіжа цибуля, без жодної термічної обробки.

Регулярне вживання цибулі сприяє розрідженню крові, знижує рівень холестерину і глюкози в крові, підвищує еластичність судин, нормалізує артеріальний тиск, покращує гостроту зору, позитивно впливає на роботу серцево-судинної та репродуктивної системи, є чудовим профілактичним засобом захворювань.

Дослідження довели, що цибуля, завдяки вмісту фенолів та антоціанів, має антиоксидантні властивості, а саме знижує рівень окиснення та захищає червоні клітини крові від окисного стресу.

Та попри всю користь цибулі, деяким людям рекомендують утриматися від вживання цього овочу або хоча б мінімізувати його кількість.

Наприклад, у пацієнтів з хронічними гастритами або панкреатитами надмірне вживання цибулі може викликати порушення роботи ШКТ, а у людей, які страждають на хронічну серцеву недостатність або ішемічну хворобу серця, велика кількість цибулі провокує аритмію.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень