Обережно – міни! Жителям півночі Рівненщини заборонили ходити по ягоди й гриби, але порушники є (ВІДЕО)

Людей закликали не випробовувати своє щастя

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Жителям північних районів Рівненщини заборонили ходити по гриби та ягоди. Це пов’язано із замінуванням деяких територій.

Керівниця Вараської РВА Людмила Мариніна каже:

У Локницькій та Зарічненській громаді нашого району, а також на прикордонних територіях Сарненщини взагалі заборонено відвідувати ліси. Ближче до Рівного можна відвідувати ліси по збору дикоросів. В нашому краї не можна відвідувати ліси у зв’язку з тим, що є багато замінованих місць і це несе небезпеку для населення.

Людмила Мариніна пояснила, що попри заборони, порушники є. В одній з громад місцеві жителі приїхали заготовляти дрова на замінованій території. На щастя, обійшлося без жертв, але виключно через те, що військові їх вчасно помітили й зупинили.

Військовик з позивним «Друг» розповів, що у випадку підриву на замінованій місцевості навіть для того, щоб надати першу меддопомогу, необхідно дочекатися фахівців.

Потрібно спочатку визначитися, де перебуває людина, яка потребує допомоги. Якщо вона на мінному полі і здійснюється підрив, то до неї не потрібно підходити, бо поле активне. Спробувати розмінувати чи принести боєприпас додому аби здати на металолом, дуже небезпечно. Нічого взагалі не можна чіпати, як і випробовувати своє щастя, – пояснив військовик.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень