Обама гальмував виділення грошей на оборону України

Президент США наклав вето на Закон про асигнування для національної оборони США на 2016 рік, який передбачав 300 млн доларів на поставку в Україну оборонного озброєння

Про це йдеться в коментарі посольства України в США. Зокрема, там зазначають, що Президент США Барак Обама наклав вето на закон про бюджет на підтримку національної оборони США на 2016 з низки причин, не пов'язаних з обсягом допомоги Україні, що передбачена в цьому документі.

Відповідно до коментаря, вето на бюджет, зі слів Обами, пов'язане з ігноруванням Конгресом низки запропонованих Адміністрацією Президента США реформ для модернізації американської армії, а також неможливістю закриття в'язниці Гуантанамо (США).

У посольстві України додали, що обсяг оборонної допомоги для України на наступний рік у розмірі 300 млн доларів, підтриманий обома партіями й палатами Конгресу, не викликав застережень із боку Адміністрації.

Документ повернуть в Конгрес, де для подолання президентського вето необхідні голоси двох третин Сенату та Палати представників. Відповідне голосування Палати представників заплановано на 5 листопада.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень