НУВГП «відхрестився», паркан знесуть, або Як справи у власників огорожі на Кавказькій, 9

Присягаються, що дерева не зрізатимуть

Незаконний паркан біля будівлі «Рівнеагропроекту» на Кавказькій, 9 знесуть вдруге. Таке рішення прийняла сьогодні спеціальна контрольна комісія, створена для вирішення питання з огорожею.

Нагадаємо, що вперше комісія зібралась ще в кінці травня. До неї ввійшли депутати міськради, представники ДАБІ та управління архітектури.

Зруйнований на той час активістами паркан визнали незаконним, адже земельна ділянка невідомо як перейшла до рук власника – Наталії Кравчук.

«Власники паркану на Кавказькій, 9 не мали права його зводити», - висновок комісії  

Її представник запевняє, що підприємиця хоче зробити реконструкцію фасаду будівлі «Рівнеагропроекту». Люди натомість побоюються, що там зріжуть дерева та щось збудують.

Однак на сьогодні комісія визнала, що проводити будь-які роботи Наталія Кравчук не має права, адже документи не оформлені належно, розповідає голова комісії Святослав Стельмащук:

Ми встановили, що паркан незаконний, адже у трьох власників майна відсутні належно оформлені документи на землю. Тобто згідно з законом, використання землі дозволяється лише після реєстрації речового права на неї. У кожного з власників мають бути окремі договори, які дозволені державою та зареєстровані в ЦНАПі. 

 

Окрім цього, є три власники, які мають подавати декларацію на реконструкцію спільно, однак подали тільки двоє.

Тому паркан вирішили знести, управлінню ЖКГ заборонять давати дозвіл на ліквідацію дерев, а власники будівлі та ділянки мають владнати питання з  документами.

Лишається лише чекати сесію міської ради, яка затвердить рішення комісії. Якщо хтось із перехожих побачить там якісь роботи, то нехай викликає поліцію, закликає Святослав Стельмащук. 

Втім, власники паркану теж так просто не здаються.

Паркан на Кавказькій, 9 повністю звели: огорожа понад два метри оббита фанерою (ФОТО)

За парканом на Кавказькій точно будуватимуть. Є декларація на початок робіт

Представник виконавця робіт Олена Мельниченко каже, що все робиться згідно з правовими нормами.

Проектну документацію на реконструкцію їм, нібито, виготовили аж в НУВГП, хоча міській владі у виші категорично заперечують цей факт.

Окрім цього, Наталія Кравчук судиться з управлінням архітектури, аби їй надали містобудівні умови, адже на приміщення «Рівнеагропроекту» хочуть набудувати ще кілька поверхів. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень