Нудні промови офіційних осіб і довге стояння на сонці: чи такими будуть завтрашні шкільні лінійки у Рівному

Чимало батьків школярів давно нарікають на те, що святкові шкільні лінійки - занадто тривалі, що довгі нудні промови офіційних осіб під час них - нецікаві дітям, особливо наймолодшим. Дехто з батьків навіть каже про те, що пора осучаснювати проведення Дня знань і відмовлятися від шкільних лінійок. А що думають про це освітяни Рівного? 

У міському управлінні освіти Рівного запевняють, що в них шкільні лінійки давно осучаснені. 

Говорить начальник міського управління освіти Рівного Василь Харковець:

На нараді останній ( у нас традиційна нарада з заступниками, директорами понеділкова) в управлінні освіти ще раз було проговорено: свято Першого дзвоника у зв'язку з температурними режимами максимально скоротити термін до 30 хвилин. У нас лінійки давно вже проходять досить чітко злагоджено без ніяких довгих промов, виступів і так далі. 

 

А взагалі, за словами Василя Харковця, кожна школа сама визначає сценарій лінійки. Чиновники управління не нав'язують свою думку щодо проведення лінійок і не перевіряють з таймером їхню тривалість. 

Директор навчально-виховного комплексу №2 Андрій Нагорний запевняє, що вимоги про 30-хвилинну лінійку у їхньому закладі переважно дотримуються.

Працівникам, які готують сценарій, я кажу, що лінійка не повина бути розтягнута у часі. Перевіряю сценарій, підказую, що скоротити. Хоча не завжди вдається вкластися у час. Офіційних осіб на лінійку запрошуємо. Представляємо їх всіх. А тих із них, хто хоче виступити, попереджаємо, що на виступ дається 2 хвилини. І вони не зловживають часом. Виступати всім вчителям, класним керівникам не дозволяємо, бо це нецікаво. А ось виступи керманичів міста, вавжаю, - цікаві і дітям, і батькам. Часом виступи офіційних осіб допомагають заповнити паузу у святі. Приміром, колись у нас було таке, що на лінійці дитині стало погано і лікар трохи забарився. То поки дитині надавали допомогу, учасники свята слухали промову гостя-депутата.    

Андрій Нагорний вважає, що шкільна лінійка з нагоди Дня знань - потрібна, особливо першокласникам. Бо для них це - подія. Тож не бачить потреби скасовувати лінійки. 

А ось у школі №15 тривалість лінійки довша за 30 хвилин. Розповідає директор школи Світлана Істоміна: 

У нас завжди тривалість лінійки - в межах одного уроку. І ніколи наші лінійки не перевантажені якимись промовами. Обов'язково директор школи вітає. Представляємо запрошених. Є у нас і чимало батьків, яких можна було б вшанувати, поставити наперед. Але вони переважно стоять з усіма на лінійці. Думаю, що може й справді промови офіційних осіб необов'язкові. Вони потрібні в іншому місці, а не на урочистій шкільній лінійці. Але 15-20 хвилин для лінійки, думаю, мало. Бо у нас ще виступають діти, в тому числі першокласники. Хоча залежно від погодних умов можна й скорочувати час для лінійки.   

Нагадаємо, що ми також писали про враження рівнянки про батьківські збори: «Першокласники на перерві не повинні бігати й стрибати»

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень