«Вони чекають винагороди». Рівненські активісти зірвали телеміст із соратником Януковича (ФОТО/ВІДЕО)

Олександр Клименко - почесний голова партії «Успішна країна», перебуває в міжнародному розшуку

Рівненські активісти зірвали зустріч партії «Успішна країна», почесним головою якої є розшукуваний за корупцію екс-регіонал Олександр  Клименко.

Інцидент стався у п’ятницю ввечері. Рівненські волонтери, члени спілки ветеранів АТО, а також правозахисники отримали повідомлення з власних джерел, що в ресторані «Айвенго», який розташований у селі Колоденка, Рівненського району, проходить зібрання політичної сили «Успішна країна».

Три години в заручниках. На Рівненщині напали на партію представника «сім’ї Януковича» (ВІДЕО)

За попередньою інформацією, це була відео-конференція учасників зібрання з членом так званої «сім’ї Януковича» Олександром Клименком та іншими керівниками.

Через декілька хвилин після того, як конференція почалася, рівненські активісти у супроводі поліції прийшли до дверей зали. Як розповідає волонтерка Ніна Скиба, їх спочатку не пускали, а коли двері відчинили, то присутні почали розбігатися. Відеодзвінок відразу перервали. Однак незвані гості не дали вийти учасникам конференції. Потім до справи взялися поліцейські, яких пізніше додалося в кількості.

З нами вже були представники поліції, коли ми прийшли. Коли волонтери з поліцейськими зайшли до кімнати, то останні сказали, що зараз приїде опер-група і з вами поспілкується. То вони можливо й розцінили це, як взяття в заручники. Проте вони спокійно пересувалися по приміщенню, ходили до туалету, курили і таке інше. Ми лише не могли відпустити їх додому, адже поліція проводила спілкування.

Поспілкувавшись з кожним із присутніх, поліція відпускала людей додому. Більшість з них були жінки похилого віку та проживали в Рівному або районі. Цікаво, що після «звільнення з заручників», люди не покидали приміщення, а чекали на гроші, які їм мали б заплатити за прибуття на конференцію, розповідає волонтерка та учасниця затримання Ніна Скиба:

Вони самі не роз’їжджалися. Я взагалі була шокована, що ми їх відпускали додому. Дивлюсь, а вони сидять на диванах. Я запитую: «Що ви чекаєте?», - але вони мене проігнорували. Ну, зрозуміло, чого чекають – винагороди. Все ж таки час свій витратили.

Своєю чергою, прес-секретар «Успішної країни» Антон Савичев стверджує, що за відвідування зборів ніхто не платить. Лише бутерброди та чай, як і на будь-яких зібраннях. В партії стверджують, що активісти поводилися грубо, а одного з присутніх навіть вдарили.

 

Проте поліцейські повідомляють, що конфлікт був лише на словах і зброї вони не помітили. Хоча зазначають: активісти поводилося грубо, але сутичці вдалося запобігти. 

 Щодо свого почесного голови Олександра Клименка Антон Савичев говорить, що суду не було, а отже, вина не доведена. Однак в поліції вже відкрили кримінальне провадження, адже член «сім’ї Януковича», з яким виходили на зв’язок, перебуває у міжнародному розшуку за статтями:

  1. Створення злочинної організації;      
  2. Шахрайство;
  3. Службове підроблення;
  4. Фіктивне підприємництво;

Правоохоронці з’ясували, що члени партії знали про місце перебування розшукуваного та підтримували з ним контакт.

Додамо, що партія «Успішна країна» платить молоді за соцопитування, які нібито покликані висвітлити проблеми в державі устами людей. Проте, ті, кому платили за роботу над опитуваннями, розповідають, що головний акцент варто було робити на негативних відповідях. Кількість нейтральних чи позитивних відгуків про життя в Україні варто було звести до мінімуму. Проект називається «Голос Улиц».  ідео ви можете знайти на YouTube.

 

Правозахисник Гліб Олійник зазначає, що ці відео потім показують російським глядачам, щоб показати, «як погано живеться в Україні».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень