Новий рік – нове Рівне

У місті оновлять вулиці та площі

У новому році влада міста Рівне наголошує на оновленні вулиць, площ та їх озелененні. Уже найближчим часом мешканці зможуть оцінити роботу комунальних служб.

Цього року влада зробить все можливе, щоб оновити вулиці, сквери та площі. Це не головне, але досить важливе питання – країна розвивається, попри складнощі, розвивається і Рівне. Йому просто необхідне нове обличчя, і керівництво докладає зусиль для цього.

Реконструкція площі біля «Злати Плази»

Олександр Оверчук, директор ТРЦ «Злата Плаза», нещодавно дав інтерв’ю одному з популярних місцевих видань, в якому зазначив, що нині в розробці новий концепт площі біля ТРЦ. Над ним наполегливо працюють урбаністи та архітектори. Пан Олександр запевняє, що результатом плідної праці стане оновлена площа, не гірша, ніж у більшості великих європейських міст.

Саме цей торговий центр є одним із найуспішніших та найбільших в місті. Керівник запевняє, що його успіх – торгові оператори, що притягують гостей. Основними є продавці «ССС», «McDonald`s», «LC Waikiki». Знаменитий сімейний ресторан швидкого харчування – туристичний магніт. Продуманий підхід до організацій свят та вихідних днів роблять такі місця набагато більш привабливими, ніж азартні ігри онлайн в казино Ельдорадо – при мінімальних зусиллях можна отримати величезну віддачу і потік клієнтів. Оновлення площі – один з таких ходів.

Ремонт дороги по вулиці Шухевича й озеленення

На капітальний ремонт дороги на вулиці Шухевича два роки тому було виділено немало коштів. На цей момент сума витрат склала 25 млн грн. Начальник управління ЖКГ Ярослав Сахнюк прокоментував, що основна маса робіт уже підійшла до кінця. Нещодавно були встановлені дорожні знаки. На початку 2019 року в планах – заасфальтувати заїзди в двори та територію гаражного кооперативу. Як тільки прийде весна і тепло, буде завезено грунт. Біля тротуарів його буде вирівняно, працівники ЖКГ засіють траву, посадять дерева. Приблизно до кінця червня буде закінчено весь проект озеленення, на нього планують витратити с міського бюджету біля 3 млн грн.

Андрій Шевчук, один з розробників проекту, говорить, що основна здача проекту – безпека. Раніше ні цій вулиці найбільша проблема була в пішохідних переходах, саме на них часто траплялися аварії. Задля зменшення випадків ДТП були облаштовані острівці безпеки, ефективність яких доведена. Також були задіяні рішення з влаштуванням кишень для паркування. Також була облаштована велоінфраструктура, якої так потребувало місто. Щоправда, тип мощення є невдалим для використання велосипеда – бруківка досить дрібна, під час їзди велосипед буде трясти, а в дощ вона слизька.

Також серед виконаних робіт є виокремлена додаткова лівоповоротна смуга на перетині з вул. Князя Володимира. На цей момент ще не облаштовано контрастне напрямлене освітлення пішохідних переходів. Проект ремонту дороги на вулиці Шухевича – перша спроба врахувати всі побажання можливих користувачів.

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень