Нові тарифи на газ, курс долара до гривні та ПДР: сюрпризи листопаду 2019

Тенденції, які варто враховувати

У листопаді на українців чекають нові тарифи на газ, нові правила дорожнього руху і новий курс долара.

Про це йдеться у матеріалі «Подробиць».

Тарифи на газ

НАК «Нафтогаз України» з 1 листопада 2019 підвищить тарифи на природний газ для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання. Порівняно з цінами на жовтень 2019 року, в листопаді вони зростуть на 18,4-19,6%.

В залежності від обсягів закупівлі та умов оплати, Нафтогаз пропонує газ за ціною 5 861 – 6 463 грн за тисячу кубометрів (без ПДВ і витрат на його транспортування магістральними та розподільними трубопроводами).

Нові рахунки для сплати податків

З 1 листопада діятимуть тільки нові рахунки для сплати податків у зв’язку з введенням міжнародного стандарту номера банківського рахунку (IBAN).

Нові рахунки для сплати податків і зборів можна знайти тут.

Курс долара

Аналітики прогнозують, що на початку листопада долар на міжбанку буде торгуватися на рівні 25,2 грн, а готівковий долар у банках – близько 25-25,3 грн. Експерти також відзначають, що зростання іноземної валюти продовжиться.

Крім того, в листопаді в Україні запрацюють валютні послаблення. З 5 листопада фізичні можуть купувати валюту та банківські метали без обмежень по сумі.

Нагадаємо, зараз в Україні діє заборона, згідно якого громадяни не можуть купувати валюту на загальну суму, що перевищує 150 000 гривень в день.

Але тепер  кожна людина зможе купувати валюту без обмежень.

НБУ прогнозує, що ці зміни не вплинуть на валютний ринок. Крім того, є думка, це позитивно вплине на курс гривні і полегшить роботу на українському ринку

Нові правила дорожнього руху

У Києві на дорогах з 1 листопада зміниться швидкісний режим. На всіх автошляхах столиці діятиме так зване зимове обмеження швидкості – не вище 50 км/год.

Крім того, українські водії отримають можливість мати свої водійські права в смартфоні. Українці зможуть створювати власні е-посвідчення або е-технічні паспорти за допомогою мобільного додатку.

Вилов риби

Із 1 листопада 2019 почала діяти осінньо-зимова заборона на вилов риби на зимувальних ямах.

Триватиме вона до початку весняно-літньої заборони на період нересту водних біоресурсів в 2020 році.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень