Нові автомобілі швидкої допомоги є, але чи возять вони хворих?

За нову швидку потрібно заплатити 70 тисяч податку

Чотири райони області ще не використовують автомобілі швидкої допомоги, які отримала Рівненщина у рамках субпроекту Світового банку. Причиною цьому є те, що не були проведені сесії міських рад для сплати податку за їхню реєстрацію. Ситуацію коментує керівник групи підтримки проекту Світового банку Сергій Рибачок:

Автомобілі прийшли в область і були розподілені між медзакладами.

 

Далі питання цих автомобілів – це питання цих закладів. Вони відповідно до законодавства України мають поставити їх на облік в органах реєстрації.

 

При цьому вони мають заплатити податок в Пенсійний фонд України. Це потребує проведення 18 сесій районних та міських рад для того, щоб кошти офіційно виділити.

За словами Сергія Рибачка, нині на 14 автомобілів кошти вже виділені. 10 з них уже виконують свої функції, 4 – будуть зареєстровані до кінця тижня. До кінця року будуть скликані сесії районних рад у Демидівці, Здолбунові, Острозі та в місті Рівне – і тоді машини почнуть обслуговувати населення.

Начальник обласного управління охорони здоров’я Юрій Осіпчук підтверджує, що автомобілі прибули в область розмитнені, з повним пакетом документів, але так як вони є соціальними, останній крок у реєстрації швидких мають зробити медзаклади. Податок повинні сплатити з бюджетів районних рад, а це майже 70 тисяч гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень