Нові ціни на гречку та яйця: по чому тепер улюблені продукти українців?

Останнім часом ці харчі називали «золотими» - через аномально високі ціни

В Україні суттєво знизилися ціни на гречку

Середня її вартість у жовтні становила 80,78 грн за кг, а станом на кінець листопада ціна впала на 4,41 грн і становить тепер 76,37 грн за кг.

Ціни за 1 кг гречки у популярних супермаркетах України:

  • 71,9 грн у Metro;
  • 67,3 грн в Auchan;
  • 89,9 грн у Varus.

Ціна на гречку поступово знижується вже 3 місяці поспіль. Вперше здешевлення популярної крупи відзначалося у вересні, тоді порівняно з серпнем ціна впала на 4,5 грн - з 92,73 до 87,94 грн за кіло. Далі гречка падає в ціні щомісяця.

Також зараз відзначається стабілізація цін на курячі яйця

Більше того, ціна навіть знижується, хоч і не так швидко, як того хотілося б. Наразі десяток курячих яєць можна купити менш як за 60 грн. При цьому середня ціна десятка яєць становить 76 грн, і це при тому, що у перші дні листопада їхня вартість перевищувала 80 грн за десяток.

Овочі й фрукти

В Україні відзначається подорожчання овочів та фруктів, за винятком цитрусових, бананів і гранатів. Водночас огірки, помідори, картопля, цибуля та капуста лише ростуть у ціні. Це традиційне здорожчання, пов’язане з сезонністю цих овочів.

Джерело: gsminfo.com

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень