Нове «дихання» краєзнавчого музею: реконструкція за державні та європейські кошти

Цього року очікують на фінансування з держбюджету

За розвиток Рівненського обласного краєзнавчого музею взалися у Рівненській облдержадміністрації.

Перспективи розвитку обласного музею обговорили заступник голови облдержадміністрації Світлана Богатирчук-Кривко разом із начальником обласного управління культури і туризму Ярославом Мельником та директором музею Олександром Булигою.

Зокрема, згадали про нетипове прохання Рівненщини до бюджетного комітету Верховної Ради.

Під час виїзного засідання, який комітет проводив на Рівненщині, вперше заговорили про необхідність фінансування для порятунку історичних об’єктів національного значення. За попередніми підрахунками обласного управління культури і туризму, для 9-ти об’єктів на Рівненщині потрібно 65 мільйонів гривень.

Серед цих пам’яток – і Рівненський обласний краєзнавчий музей.   

Як інформує сайт Рівненської ОДА, фінансування чекають уже цього року:

Рівненщина - перша з регіонів, яка порушила питання перед бюджетним комітетом ВРУ щодо виділення коштів для збереження культурної спадщини. Тож у цьому році ми очікуємо фінансування. З нашої сторони ми повинні пожвавити внутрішню роботу, зокрема, музею, - зазначила Світлана Богатирчук-Кривко.

Між тим, наразі обговрюють активізацію наукової роботи та археологічного спрямування, створення нових та оновлення старих експозицій, а також формування PR-відділу у музеї.

Директор музею Олександр Булига розповів, що в установі вже створена робоча група, яка координуватиме цю роботу.

В музеї вже працюють над підготовкою до проведення науково-практичної конференції, присвяченої збереженню і розвитку культурної спадщини, а також заходу пам’яті Бориса Возницького. Крім того, директор музею повідомив про створення нової експозиції знахідок з розкопок в смт Клевань Рівненського району. Також, за словами головного музейника області, працівниками вже підготовлено проект на залучення європейських коштів.

Зауважимо, що 2018 рік оголошено роком охорони культурної спадщини в Україні.

Стежте за новинами на сторінках Радіо Трек у Facebook та Telegram  

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень