"Нормандська четвірка" зустрінеться знову у жовтні

Лідери країн нормандської четвірки телефоном обговорили перспективи зустрічі в Парижі у жовтні

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини, президентом Франції та президентом Росії, про що повідомляє прес-служба глави держави. Співрозмовники обговорили стан виконання Мінських домовленостей та результати останнього засідання Тристоронньої контактної групи та її чотирьох робочих підгруп, яке відбулося 8 вересня у Мінську.

Усі учасники розмови відзначили значний прогрес на шляху до припинення вогню і відзначили необхідність підписання найближчим часом документу щодо відводу від лінії зіткнення танків, гармат калібром до 100 мм та мінометів до 120 мм за належного моніторингу і верифікації режиму відводу з боку інспекторів СММ ОБСЄ, зокрема шляхом створення постійно діючих пунктів вздовж лінії зіткнення. Президент України також наголосив на необхідності виведення усіх іноземних військ з окупованих територій та відновлення повного контролю України над державним кордоном.

Президент України Петро Порошенко вкотре закликав негайно звільнити усіх українських заручників, зокрема й тих, хто незаконно утримується в російських тюрмах – Олега Сенцова, Олександра Кольченка і Надію Савченко. Лідери України, Німеччини і Франції погодилися, що проведення псевдовиборів в окремих районах Донецької та Луганської областей буде порушенням Мінських домовленостей і поставить під загрозу весь процес подальшого політичного врегулювання.

Співрозмовники узгодили подальший графік контактів у Нормандському форматі: зустріч міністрів закордонних справ 12 вересня у Берліні і зустріч на найвищому рівні на початку жовтня в Парижі.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень