Німцям дозволять легально купувати до 30 грамів марихуани в одні руки (ФОТО)

Будуть спецмагазини: «Це як виграти у лотерею!» (с)

Перед лицем ядерної загрози з боку путінської росії, Німеччина знайшла оригінальний спосіб «уколоться и забыться». Там тепер почнуть легально продавати і купувати марихуану (канабіс).

Про це повідомляє «Блумберг».

До речі, 30 гр. наркотичної «коноплі» це дуже навіть немало: добрих 100 чоловік може накуритися за раз – точно.

 

Але подаємо далі оригінальний матеріал від Bloomberg у нашому перекладі.

Легальна марихуана: Німеччина дозволить купувати та продавати канабіс

Німеччина дозволить дорослим купувати та зберігати до 30 грамів (трохи більше 1 унції) канабісу для рекреаційного використання, оскільки правляча коаліція виконує обіцянку легалізувати траву.

У середу уряд Олафа Шольца схвалив пропозицію, яка дозволить контролювати вирощування та розповсюдження конопель: так найбільша економіка Європи прагне приборкати чорний ринок наркотиків.



Цей крок має підштовхнути розвиток індустрії вирощення  та розповсюдження канабісу в Німеччині.

Такі компанії, як SynBiotic SE і Cantourage вже розробляють  амбітні плани розвитку, а державні фінанси очікують на поповнення, оскільки уряд планує ввести спеціальний податок на марихуану.

Легалізація трави далеко не є безконтрольною і приступною геть усім.

Продажі будуть здійснюватися виключно через мережу спеціалізованих магазинів, а правляча коаліція планує також ввести обмеження на кількість ТГК – хімічної речовини, яка викликає у вас кайф.

Також існуватиме вікове обмеження – для дорослих до 21 року, проте кількість трави, яку можна буде придбати за раз (30 гр.) є значно більшою ніж це пропонувалося зробити раніше.

План уряду «схожий на виграш у лотерею», — сказав генеральний директор SynBiotic Ларс Мюллер.

«Коли прийде час, ми зможемо запропонувати моделі, подібні до франшизи, для роздрібних продавців канабісу, окрім відкриття власних магазинів».

Акції його компанії зросли на 19%.

Перш ніж рішення уряду набуде чинності, воно має отримати схвалення Європейської комісії, а з цим може виникнути затримка через поточну енергетичну кризу та війну в Україні.

За словами міністра охорони здоров’я Німеччини Карла Лаутербаха, легалізація може набрати силу в першому кварталі наступного року.

«Це важливо, але є багато інших проблем, які зараз турбують людей», — сказав він на прес-конференції в Берліні.

 

«Це не той проект, який ми будемо якось особливо проштовхувати, але це і не другорядне питання».

За словами генерального директора Cantourage Філіпа Шеттера, щоб задовольнити очікуваний попит, Німеччині, ймовірно, доведеться імпортувати траву з інших країн,

«Ми не віримо, що виключно внутрішнього виробництва канабісу буде достатньо для задоволення поточного та майбутнього попиту», — сказав він Bloomberg.

Може Україні варто допомогти Німеччині із забезпеченням коноплею? Коноплі ж в нас ростуть добре

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень