Нідерланди створили «Мрію» для українців: кому пощастить?

Ошатний прихисток слугуватиме тисячам українських біженців

На фото Тарас Малишевський

У місті Влардінген готують до відкриття притулок для довготермінового прийому українців, які через війну росії в Україні знайшли прихисток у Нідерландах.

Для українців, які поселяться в «Мрії», житло заплановано на три роки, до літа 2026, однак питання міграційного статусу залишається невирішеним, зокрема, на сьогодні тимчасово переміщені особи з України мають можливість перебувати під захистом в Нідерландах лише до 4 березня 2024, – розповів в коментарі Укрінформу радник Посольства України в Нідерландах Тарас Малишевський.

За словами Малишевського, на території «Мрії» добудовується школа, окремий спортивний комплекс, дитячі ігрові майданчики. Парковка автомобілів передбачена за периметром житлової зони водночас велосипеди мешканці «Мрії» можуть тримати біля своїх будинків. Кожна така квартира є умебльованою та забезпечена усім необхідним для господарювання. Також від найближчої зупинки метро мешканці мікрорайону можуть швидко дістатися центру міста Роттердам.

Нідерландська "Мрія" для українців

Притулок розрахований на 1000 осіб, що стане найбільшою за чисельністю локацією для українців – тимчасово переміщених осіб, – сказав радник Посольства.

Він також розповів, що відкриття «Мрії» планується в другій половині серпня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень