Ні в якому разі не підживлюйте цим картоплю: добрива, які вмить позбавлять вас врожаю

Городники назвали 5 таких добрив, які краще уникати

Свіжий гній

Свіжий гній містить велику кількість аміаку, який може вразити корені картоплі й спричинити її пересихання. Крім того, свіжий гній може бути джерелом патогенних мікроорганізмів, що можуть призвести до захворювань рослин.

Картопляні шкурки

Очищення з картоплі містять інфекції, які можуть нашкодити розвитку кореневої системи. Використання цього відходу може призвести до неконтрольованого накопичення бактерій у ґрунті, що своєю чергою призведе до втрати врожаю.

Деревна зола

Деревна зола може містити велику кількість лугу, що може конкурувати з магнієм у розвитку коренів. Надмірне використання цього добрива може викликати дисбаланс між макроелементами, що негативно впливає на зростання картоплі.

Призводять до сварок із сусідами: які рослини ніколи не варто вирощувати у саду?

Свіжий курячий послід

Свіжий курячий послід може бути джерелом великої кількості азоту, що в перевищенні може призвести до надмірного зеленого зростання та зниження кількості бульби. Також це може спричинити накопичення солей у ґрунті, що своєю чергою може вивести картоплю з балансу, зменшити врожай та знизити якість бульб.

Дріжджі

Дріжджі містять азот та інші хімічні речовини, які в надмірі можуть викликати ненормальний ріст коренів та бульб, а також призводити до деформації картоплин.

Зберете урожай наприкінці весни, якщо зробите це просто зараз: що посіяти в лютому?

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень