Незвичайні ботфорти та мексиканська саламандра: польські прикордонники поділилися дивними знахідками у речах українців

Контрабандні речі потрапили до статистики Митної служби

У ПП «Ягодин - Дорогуськ» працівники митниці та податкової служби Любліна, перевіряючи автобуси, виявили контрабанду, яку намагалися провезти до Польщі громадяни України.

Одна з українок перевозила пластикову коробку, наповнену водою. У ній плавала мексиканська саламандра або аксолотль.

Фото польських митників

Це прісноводний вид хижих земноводних. У природних умовах він зустрічається лише в частині одного з мексиканських озер - Сочімілько. Цей вид перебуває під серйозною загрозою зникнення і знаходиться під особливим захистом уряду Мексики та Вашингтонської конвенції (CITES).

Своєю чергою у іншому автобусі, що прямував з України, офіцери помітили цікаве на вигляд взуття.

Водій транспортного засобу сховав чоботи з сітчастої шкіри пітона, які він перевозив для громадянки України, яка мешкає в Познані.

Польські митники наголошують: обидві незвичні знахідки охороняються та контролюються положеннями Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни та флори, що перебувають під загрозою зникнення – CITES.

До слова, у переліку заборонених до ввезення також морські корали, настоянки з морських істот і навіть ікра.

Фото вилученого польськими митниками у Дорогуську

Документ був складений у Вашингтоні 3 березня 1973 року. Його метою є захист диких популяцій тварин і рослин, яким загрожує зникнення.

Конвенція регулює контроль, моніторинг та обмеження міжнародної торгівлі цими видами, їх частинами та похідними продуктами, такими як одяг, аксесуари, сувеніри та медичні добавки.

Імпорт зразків CITES з третіх країн до Європейського Союзу або експорт з Європейського Союзу можливий лише на підставі попередньо виданих дозволів та сертифікатів.

Незаконне транспортування через кордон ЄС, а також торгівля всередині Співтовариства зразками видів, що знаходяться під загрозою зникнення, є злочином, який карається позбавленням волі від 3 місяців до 5 років.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень