Неповнолітніх Рівного пропонують карати виправними роботами

Про це йшлося під час обговорення криміногенної ситуації в місті

Фото ілюстративне

Торік кількість злочинів, вчинених неповнолітніми, зменшилася на 9%, порівняно з 2014 роком. Впродовж 2015 року правоохоронці констатували 33 злочини, вчинені двадцятьма трьома неповнолітніми, за що складено понад 400 протоколів про адмінпорушення.

На обліку в міському відділі поліції ще минулого року перебував двадцять один неповнолітній, цього року одного зняли з обліку. За даними поліції, на обліку, переважно, рівняни (19 осіб), четверо – приїжджі з Костопільського району, Здолбунова, Дубно та села Немовичі. Головним чином, серед неповнолітніх правопорушників учні шкіл та студенти професійних училищ. Докладніше про характер злочинів розповідає начальник сектору рівненського відділу поліції Іван Фрідріх:

 

 

- Злочини різного характеру. Є один особливо тяжкий і вісім тяжких, двадцять чотири легких та середньої тяжкості. Особливо тяжкий злочин – наніс тілесні ушкодження ножем, і тяжкі злочини – це вчинив пограбування, шахрайство, крадіжку. Крім цього, в нас ще таке є як зберігання наркотичних засобів – тяжкий злочин. Ну, в основному крадіжки.

 

Як повідомляють правоохоронці, з батьками цих дітей постійно проводиться робота. За 2015 рік  - 214 сімей притягнуто до відповідальності за невиконання обов’язків щодо виховання дітей. Переважно – це діти з багатодітних сімей.

Втім, покарання за невиконання батьківських обов’язків, як правило незначне - від попередження до штрафу, максимальний розмір якого становить 81 гривню. Тож міське управління у справах дітей готуватиме відповідне звернення, з яким сесія міськради звернеться до Парламенту, з проханням переглянути розмір штрафу в сторону збільшення, що, можливо, дасть змогу збільшити відповідальність батьків за своїх проблемних дітей. Ще одним дієвим способом, на думку спеціалістів, стали б виправні роботи.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень