Рівнян, які зносять додому сміття, й мають інші розлади психіки, в інтернати направлятимуть по-новому

Бо змінився закон

Йдеться про тих дорослих рівнян, яких недієздатними чи обмежено дієздатними визнав суд. Рішення про влаштування таких до будинку-інтернату приймає обласний департамент соцзахисту на підставі документів, наданих міським управлінням соцзахисту. Тепер до цього пакету документів необхідно буде додавати ще один.

Детальніше розповіла заступник начальника міського управління праці та соцзахисту населення Рівного Олена Петрик:

Відтепер обов’язковим із документів є рішення органу опіки і піклування про необхідність направлення до психоневрологічного інтернату особи, яка визнана недієздатною або обмежено дієздатною.

 

Щодо цифр, то за вісім місяців цього року до будинку-інтернату психоневрологічного направлено уже 12 осіб, на відміну від 6 осіб – за весь 2017 рік.    

За словами Олени Петрик, статистика невтішна, бо все більше людей звертається за поселенням у  будинки- інтернати і загальна кількість поселених торік у такі заклади була 35, цього року вже оформлено на поселення 34 особи.

Міський голова Рівного Володимир Хомко прокоментував це так:

У нас є сьогодні серйозні проблеми з людьми. Одні сміття збирають і зносять додому: така хвороба. Неможливо з ними жити поруч. Тому це - серйозна проблема. А те, що потрібне рішення опікунської ради, то це держава перестраховується, щоб не було зловживань з цим. Бо можна так запроторити кого хочеш. І таке було колись. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень