Тема з гуртожитком на вулиці Небесної Сотні отримала завершення

Питання про приватизацію сьогодні розглядалося на засіданні сесії міської ради

На розгляд сесії було винесено два проекти рішень: про приватизацію будинку міською радою та дозвіл на приватизацію кімнат в ньому.

В рішенні про приватизацію кімнат особою, що повинна підписати документ, вказаним був депутат Роман Стасюк. Втім, як відзначив інший депутат, Святослав Стельмащук, Стасюк не є посадовою особою, отож не може взяти на себе цю функцію.

Сам же Стасюк визнав те, що не зможе поставити підпис, адже це буде незаконно.

Міський голова Володимир Хомко за ці питання голосувати відмовився, як і підписувати документ, та відзначив, що скоро їде у відрядження і тоді вони зможуть звернутися до його в.о. - секретаря Рівнеради Сергія Паладійчука. Втім, той відзначив, що документ також не підпише.

Сам Хомко сказав, що з цієї ситуації є два виходи: або людей відселять з гуртожитку, ремонтують його, та повертають людям, або ж їм відмовляють у приватизації, люди матимуть звертатися в суд.

Втім, після перерви депутати виступили з таким рішенням:

- вивести будинок на Небесної Сотні з маневрового фонда міста

- відремонтувати будинок до червня 2018 року

- забезпечити житлом людей, що проживають в будинку, на час ремонту будинку не гіршим житлом

- дозволити приватизацію після проведення ремонту

- після вселення мешканців створити в будинку ОСББ

Втім, проти цього рішення виступили фракції "Радикальної партії" та "Громадського контролю". Мешканці будинку теж висловилися проти такого рішення, бо вважають, що їм після ремонту житло не повернуть. Тому рішення підтримав лише 21 депутат.

Тому депутати підтримали рішення, яке подавав Святослав Стельмащук, щоб скасувати рішення про те, що люди можуть подавати прохання про дозвіл приватизації лише у випадку визнання будинку не аварійним. Тому мешканці будинку на вулиці Небесної Сотні відтепер зможуть звертатися до суду та вимагати дозвіл на приватизацію.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень