«Не змушуйте народ шукати своїх Кармалюків», - головний пасічник Рівного звернувся до депутатів

На засіданні обласної екологічної комісії був цілий перформанс

Богдан Лимар у Ukraine crisis media center

Напередодні Спілка пасічників Рівненського району на екологічній комісії облради просила про підтримку депутатів. Голова спілки пасічників Богдан Лимар повідомив, що через пестициди вмирають бджоли. Пасічники додали, що агрофірми розпилюють токсичні пестициди, які скоро вбиватимуть не лише бджіл, а й людей.

До депутатів Богдан Лимар звернувся із такими словами:

Ми допомагаємо одній із політичних партій збирати підписи «за» впровадження 20-кілометрової буферної зони навколо Рівного. Повірте, якщо ми прем’єру Володимиру Гройсману на стіл покладемо 30 тисяч підписів – це дасть результат.

Через пестициди вмирають не лише бджоли, труяться діти та навіть домашні тварини. Коли помре остання бджола – вимиратиме людство.

Агрохолдинг, який  має землю навколо Рівного, просто поливає землю отрутою. Допоможіть нам і самим собі, у вас теж діти, які цим дихають. Люди вже на межі. Не змушуйте народ шукати своїх Кармалюків.

Голова екологічної комісії Володимир Валявка зазначив, що звернення до урядовців, про яке говорили пасічники, не матиме ефекту.

Пасічники у обласній раді. В руках тримають папірці із цифрами та іншими фактами про пестициди та їх вплив на бджіл та людей. Фото Руслана Лущан.

Краще, на його думку, знайти лобіста у Верховній раді, якому вдасться внести зміни у закони щодо використання пестицидів. А ще, каже Володимир Валявка, добре було б, щоб відповідні органи контролювали роботу агропідприємств:

Треба на місці працювати. Контролювати агрофірми. Знайти депутата у Верховній раді, який лобіюватиме інтереси пасічників та агрономів. Якщо це нічого не дасть – пікетувати фірму, яка неправильно використовує пестициди. Буферна зона навколо Рівного – це поки найбільш реальний варіант. Для початку. 

Після тривалої дискусії консенсусу депутати і пасічники все таки дійшли. Тож спільне звернення до урядовців писатимуть, але його ще мають проголосувати на сесії обласної ради.

Слідкуй за нашими новинами у  Telegram

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень