«Не хочемо дихати димом»: мешканці Рівненщини бояться незаконного видобутку вугілля

Підозрюють, що між сільрадою та підприємцем - змова

Фото ілюстративне. На сайтах із продажу бочок для виготовлення вугілля вони коштують приблизно 70 тисяч гривень/шт.

Мешканці села Сапожин, що на Кореччині повстають проти вироблення деревного вугілля на території сільради. Підприємець хоче встановити біля села бочку для вироблення цього палива. 

Селянка Ольга Тишкун розповіла редакції Радіо Трек, що на сесії сільради за надання дозволу проголосувала недостатня кількість депутатів – 7 з 12: 

У сільраді їх є 12, а прийшло лише сім. Такої кількості голосів недостатньо для прийняття рішення. Тим паче селяни не хочуть дихати димом, який йтиме від виробництва. Цього підприємця "вигнали" з інших сіл, а в нас йому дозволили розташувати цю бочку. 

Відповідно, селяни вважають, що бочку встановлюватимуть незаконно, а дим від виробництва вугілля дошкулятиме місцевим мешканцям. Сільський голова Сапожина Петро Кальчук запевняє, що все законно:

Присутніх на сесії було сім. Плюс я – сільський голова восьмий. Тобто кворум був, і сесія в такому складі може вирішувати такі питання. Поступила заява: буде встановлена одна діжка. Він підприємець починаючий, і хоче спробувати виробляти вугілля. Запросили його на сесію, ну і він довів депутатам, що бізнес відповідатиме усім нормам. 

Ми додзвонилися підприємцю Анатолію Войтишину на його мобільний. Розмовляти з журналістами чоловік не захотів.

Сказав, що нам немає чим зайнятися та кинув слухавку. 

Тож дізнатися детальніше про плани підприємця безпосередньо з його вуст ми не змогли. Лишається чекати на копію заяви до сільради, яку нам можуть надати тільки завтра. 

Наразі селяни збирають підписи проти діяльності підприємця та збираються говорити з керівництвом сільради. Також сапожинці звернулися до правоохоронних органів, аби ті перевірили законність дій органу місцевої влади.

Крім того люди підозрюють, що за дозволом на підприємницьку діяльність стоять родинні зв’язки п. Анатолія з місцевою землеупорядницею Валентиною Черновою.

Сільський голова зазначив, що це ніяк не впливало на рішення сільради, адже землеупорядник лише переглядає подібні заяви. На вимоги селян Петро Кальчук готовий скликати позачергову сесію та переглянути рішення депутатів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень