«Не доводьте до силового протистояння»: близько сотні ветеранів пікетували Рівненську ОДА (ФОТО)

Обурені і мало не у відчаї вони вимагають втручання влади у їхню боротьбу з пенсійним фондом

Близько сотні пенсіонерів силових структур сьогодні прийшли з пікетом під стіни ОДА.

Вони вимагали втручання влади у ситуацію із пенсійним забезпечення силовиків, адже впродовж кількох десятків років їхні пенсії не індексують, і не перераховують у відповідності до окладів нинішніх працівників МВС.

А це - порушення Закону України, говорить представник організації учасників бойових дій ветеранів військової служби та правоохоронних органів «Справедливість і порядок» Олександр Барабаш:

- От я – полковник. За 25 років служби як було у мене за військове звання 135 гривень – так 25 років 135 гривень я і отримую. На сьогодні полковник Національної гвардії отримує 2 400 за звання полковника. І так, відповідно, всі – до прапорщика до контрактника. Тобто, 25 років військовим пенсія не перераховується. А згідно із статтею 63 Закону «Про пенсійне забезпечення військовослужбовців» давно повинно бути перераховано. І те, що зараз кажуть, осучаснення – воно нас не стосується, там про це нічого не сказано.   

На мітингу були присутні колишні службовці армії, МВС, СБУ, МНС та спецзв’язку.

Вони чекали зустрічі із головою ОДА, утім, Олексія Муляренка на місці не було, тож до людей вийшов перший заступник Юрій Приварський.

Часом, здавалося, дійде до бійки.

Разом з ним ініціативна група піднялася на шостий поверх ОДА, аби обговорити вимоги мітингарів та терміни їх виконання. 

Пенсіонери передали офіційні листи головам ОДА та обласної ради з вимогами звернутися до Уряду та Президента, аби вони вплинули на пенсійний фонд – бо саме ця структура має перераховувати пенсії.

А також домовилися про проведення спільної колегії за участю перших осіб області, керівників СБУ, управління соцзахисту, пенсійного фонду Рівненської області та прокуратури. Саме до останнього відомства звертатимуться пенсіонерив у разі бездіяльності обласного пенсійного фонду.

До слова, на Рівненщині близько 4-х тисяч ветеранів-силовиків.

На відповідь від Уряду та Президента вони чекатимуть впродовж 10-ти днів, а коли збереться обласна колегія - стане відомо у понеділок.

Варто додати, що це вже не перша акція ветеранів, і як вони запевняють – не остання.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень