Не бурштин, не хуліганство: рівненські політики про постріл у патрульну поліцію

Нагадаємо, сьогодні вночі невідомий вистрелив з протитанкової гранати в приміщення Рівненської патрульної поліції

Ми вирішили поцікавитися в місцевих політиків, які причини та мотиви вони вбачають в цьому злочині.

Лідер Радикальної партії Оксана Лозова через те, що перебуває у відпустці за межами міста, про подію в патрульній поліції не знала. Тож висловити свою думку щодо ситуації не змогла. Втім, після короткого опису обурилася, що таке трапилося саме в Рівному:

Як на мене, то це в мирному місті не під час військових дій - це не методи.

Депутат Рівненської обласної ради Олександр Васильєв впевнений, що це не пов’язано з бурштиновим конфліктом, що нещодавно виник у Клесові. Нагадаємо, 16 березня там під час масових заворушень було затримано 43-річного сарненчанина, що обурило його односельчан. Вони навіть перекрили міжнародну трасу. Також не погоджується депутат і з тим, що поліція визнала цей злочин хуліганством:

Я вважаю, що гранати та гранатомети вважати хуліганством неправильно. Це не хуліганство, а погроза життю, реально більш важкий злочин.

Голова ГО «Рівненський громадський контроль» Дмитро Якимець каже, що не хотів би коментувати класифікацію злочину, адже це – справа фахівців. Утім, на його думку, стрільба з гранатомету -серйозніший злочин. Разом з тим, Дмитро Якимець вважає, що причетних до пострілу знайдуть, і вони понесуть покарання у повній мірі. А якщо ні – це буде ляпас для усієї поліції, каже політик:

Я думаю, що якщо винні будуть знайдені, я впевнений, що в цьому якраз випадку вони понесуть повну міру покарання. Принаймні якщо це розслідування не закінчиться знайденням винного – ну, то це буде, чесно кажучи, ляпас для усієї поліції.

Отож, рівненські політики переконані, що хуліганство - «надто м’ягке означення» для події, а також в тому, що це не стосується ні бурштину, ні Сашка Білого. Що ж насправді сталося, та хто винуватець – з’ясовують правоохоронні органи.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень