Не ухилянт, а соня: чоловік «проспав» мобілізацію і поплатився за це

Унікальний випадок

Серед тих, кого в Україні судять за ухиляння в рамках мобілізації, вперше з’явився випадок, коли обвинувачений заявив, що просто проспав візит до військкомату. У Львові нещодавно засудили до трьох років позбавлення волі місцевого мешканця, який саме проспав мобілізацію.

Про такий нестандартний випадок повідомляється в опублікованому вироку на сайті Єдиного реєстру судових рішень.

Як зазначено в документі, справу розглядав Шевченківський районний суд Львова.

Придатний, але любить спати

Згідно з опублікованою інформацією, чоловік під особистий підпис отримав повістку, але ні в призначений час, ні надалі не прибув до місця призову. Суд кваліфікував його дії як ухиляння від мобілізації, але обвинувачений заперечив свою винуватість. Суду він пояснив, що він насправді не ухилянт.

Дали термін для виправлення

Своєю чергою допитаний у судовому засіданні заступник військового комісара повідомив, що обвинувачений не тільки не з'явився за викликом, але і не відповідав на телефонні дзвінки.

В підсумку суд призначив військовозобов'язаному покарання у вигляді 3 років позбавлення волі, але з іспитовим терміном у 2 роки. Крім того, як зазначається в документі, до набрання вироком законної сили обвинувачений буде перебувати під домашнім арештом.

Як з'ясували журналісти ТСН з власних джерел у правоохоронних органах, в цій справі є ще один нюанс. За даними правоохоронців, свого часу цей обвинувачений сам приходив до військкомату, але згодом його плани, мабуть, дещо змінилися.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень