Не стати жертвою: як готельні гіди обманюють недосвідчених туристів

Як туристів обманюють у Туреччині та Єгипті

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

Про «трюки» готельних гідів та їх способи залізти до туриста в гаманець ходять легенди. Нижче викладені основні способи, які готельні гіди Туреччини та Єгипту використовують для обману легковірних та недосвідчених мандрівників.

Якщо ви купили тур через туристичну агенцію, в один з перших днів відпочинку вам призначать зустріч з гідом від готелю. Вам скажуть, що на цю зустріч йти обов'язково, але насправді це не так.

Головне завдання гіда – переконати туристів купити через нього додаткові екскурсії.

 

Зазвичай у них є портфоліо з турами та екскурсіями, які вони можуть вам запропонувати, часто без цін. Якщо вас щось цікавить, ви питаєте у гіда, а він дзвонить. І ви ніколи не дізнаєтеся, скільки насправді коштувала та чи інша екскурсія і скільки на вас заробили. Ба, більше, навіть якщо вдасться сторгуватися, ціна залишиться невиправдано високою.

Однак другий спосіб – «зміст» екскурсій. Їх туристи поділяють на три типи:

Перший блок – це вид екскурсій, які не потрібно брати, оскільки вам не потрібні послуги туристичного гіда, щоб відвідати ці місця.

Як приклад, це може бути екскурсія в хамам. Фактично, агентство бере гроші лише за те, що вас просто відвезли до хамаму. Подивіться на картах Google, де знаходиться хамам, як туди дістатися, і вирушайте самі! Те ж саме стосується екскурсій на човні на різні острови. 

Другий блок – безкоштовні екскурсії, «безкоштовність» яких відносна. Вас просто ведуть в магазини текстилю, хутра та шкіри, і якщо вам це потрібно, це добре.

Але якщо ви очікували побачити місто, а бачили лише магазини, де вас переконують щось купити, то краще не витрачати на це дорогоцінний час, а провести його на морі. 

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

Третій блок – дуже великі екскурсійні тури, що дорого коштують і потребують багато часу. До прикладу, в Туреччині гіди дуже ревно ставляться до Стамбула. Але, по-перше, це величезне місто і ви не побачите його під час оглядового туру, що зазвичай триває два дні. По-друге, це буде дуже дорого, тому що сюди входить переліт до Стамбулу та бронювання готелю.

Це виходить дуже нелогічно – ви вже заплатили захмарну ціну за готель на морі, але ви не користуєтесь ним і бронюєте інший готель, куди їдете на кілька днів. У таких випадках краще взяти окрему подорож.

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

Джерело: DIP

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень