Не читайте цього за вечерею: що буде, якщо з’їсти сиру картоплю

Далеко не всі продукти однаково корисні й безпечні для сироїдіння

У боротьбі за молодість та красу чимало людей починають практикувати сироїдіння. А якийсь час тому це навіть було дуже модним. Але якщо сирою з’їсти малину чи помідор, можна буде певним, що все буде гаразд. Проте такі експерименти точно не треба проводити з сирою картоплею.

Сира картопля містить соланін, це по суті отрута. Смертельно небезпечна доза соланіну 200 мг.

 

Картопля, що має зеленуватий колір шкірки, має особливо підвищений вміст соланіну.

Крім того, сира картоплина може бути уражена яйцями гельмінтів які переживають навіть суворі морози. Тому картоплю треба мити й піддавати термічній обробці. Паразити проникають у картоплю через мікротріщинки, які не помітні оку при чищенні картоплі. Залишають у картоплі й залишки речовин, які використовують для боротьби з колорадським жуком.

А ще в картоплі багато крохмалю, у сирій картоплі його аж надто багато для засвоєння людським організмом. І на останок, наші шлунки за сотні років уже не звикли перетравлювати цей овоч сирим.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікування

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень