Найшкідливіша та найкорисніша кава на думку дієтолога

Наприклад, яка кава може бути навіть корисною для печінки

Якщо в міру, то все добре. Таке твердження поширюється про споживання кави. Дієтолог Світлана Фус аргументувала, яка кава корисніша для організму, а яку точно треба уникати.

Краще купувати каву в зернах. Мелена втрачає частину свого аромату, тому найсмачніша буде подрібнена безпосередньо перед заваркою.

 

Натуральна кава для печінки не тільки не шкідлива, а в розумних кількостях корисна. Цю користь визначають наявність гіркоти й антиоксидантів в зернах, - пише дієтолог.

Водночас якщо додавати у каву молоко і вершки, то це знижує активність кавових антиоксидантів, та ускладнює їх засвоєння організмом.⠀ ⁣⁣⠀

Найгірша кава типу 3 в 1 або розчинний капучино в пакетах. Там міститься багато цукру, шкідливих жирів та емульгаторів. Та й підсилювачі смаку і запаху, які додають в таку каву, можуть негативно відбитися на роботі печінки.

Не треба заливати каву окропом – коли кавова гуща починає плавати зверху. В такій каві багато дітерпенів - кафестолу і кахвеолу. Ці хімічні сполуки можуть підвищувати рівень «поганого» холестерину в крові й негативно відбиватися на роботі печінки. ⁣⁣⠀

Найбільш ефективно убезпечити себе від кахвеолу і кафестолу допомагають паперові фільтри. При цьому через фільтр без перешкод проходять в напій цінні для здоров'я поліфеноли - антиоксиданти, що містяться в кавових зернах.⁣⁣⠀

Не кип'ятіть каву, так вона втрачає не тільки смак, але і користь. З неї виділяється більше шкідливих речовин, особливо з кави дрібного помелу, руйнуються ефірні олії з корисними антиоксидантами.⁣⁣⠀

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень