Найкращі: 5 українських серіалів, які варто подивитись кожному

Вони не залишать байдужими

Всі ми дуже змінилися за останні півроку. І, як ніколи, зрозуміли, ким ми є насправді.

Щоб ще більше розібратися в нашій ідентичності та розслабитися після важкого дня, рекомендуємо до перегляду 5 важливих та якісних українських серіалів.

І будуть люди

Рік: 2020

1 сезон, 12 серій

Актори: Віктор Жданов, Остап Дзедяк, Катерина Григоренко, Олександр Піскунов та інші.

Серіал оповідає про турбулентне XX століття в українському селі на Луганщині: перша світова війна, революція, прихід радянської влади, голодомор.

Це драматичний серіал-епопея, екранізований з однойменного роману Анатолія Дімарова. Кожна серія серіалу оповідає історію іншого героя.

Перші ластівки 

Рік: 2019 і 2020

2 сезони, 16 серій

​Актори: Максим Девізоров, Максим Самчик, Таїсія Щурук, Вікторія Литвиненко, Анастасія Пустовіт, Ада Роговцева та інші.

«Перші ластівки» – український молодіжний телесеріал-антологія. Кожен сезон сприймається як самостійний мінісеріал з різними персонажами та їхніми історіями. Зокрема перші два сезони пов’язує тільки один загадковий персонаж-антагоніст «Друг».

Історію можна назвати й трилером чи детективом через зображення вбивств і їхніх розслідувань. Розплутуючи складні життєві історії, підлітки дізнаються чимало таємниць однолітків, а також порушують соціальні теми, якими живе сучасна молодь.

До речі, після повномасштабного вторгнення Росії, команда серіалу прибрала із його графіки літери Z та V.

Століття Якова

Рік: 2016

1 сезон, 4 серії

​Актори: Станіслав Боклан, Роман Луцький, Людмила Загорська та інші

«Століття Якова» – чотирисерійний історичний мінісеріал. Картина ґрунтується на однойменному романі Володимира Лиса.

Головний герой – простий український селянин, на долю якого випало чимало випробувань. 

Серіал розповідає і про кохання, і про польське володарювання на Заході, зброю, нашу культуру та історію України. Захоплива і романтична драма точно не залишить вас байдужими.

Спіймати Кайдаша

Рік: 2020

1 сезон, 12 епізодів

​Актори: Віктор Жданов, Ірина Мак, Тарас Цимбалюк, Григорій Бакланов, Антоніна Хижняк та інші

Серіал знятий за повістю Івана Нечуя-Левицького Кайдашева сім’я. Це трагікомедія, адаптована під сучасні реалії: серіал оповідає про події від 2005 до 2014 років.

Картина у комедійному стилі розповідає про реальні людські трагедії, які знайомі багатьом українцям.

Серіал легко йде, проте залишає по собі присмак незрозумілого відчуття: чи то болю за українську націю, чи то гордість за цей незламний народ, що, попри все, продовжує розвиватись та примножувати свою культуру — музикою чи кінострічками про історичні події.

Метелики

Рік: 2013

1 сезон, 4 епізоди

Мінісеріал «Метелики» — один з небагатьох українських художніх продуктів про події на ЧАЕС — тривалий час був недоступний для показу: з певних юридичних причин виникла потреба замінити одного з акторів.

До 35-х роковин катастрофи на Чорнобильській АЕС чотирисерійну драму оновили за допомогою штучного інтелекту. В оригіналі серіал знімався російською мовою, і нарешті йому дали український голос. 

Дія сюжету розгортається у квітні 1986 року. Школярка Аля та її сестра їдуть вихідними з Києва до Прип’яті, тут вони стають свідками на Чорнобильській АЕС. Аля залишається в місті на кілька днів і закохується в солдата, який незабаром стане ліквідатором та отримає смертельну дозу опромінення.

Всупереч здоровому глузду і почуттю самозбереження, попри евакуацію, закохані вирішують побути разом хоча б день. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень