Найбільше – на Північному і в центрі: у Рівному міряли випромінювання від вишок мобільного зв’язку

Це робили фахівці обласного лабораторного центру

Фото segodnya.ua

Найвищі рівні електромагнітного випромінювання у Рівному спостерігалися на вулицях Коновальця, 7-А, Словацького, 1 та Міцкевича, 32

Завідувач лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів обласного лабораторного центру Дмитро Полюхович пояснив це так:

Найбільше базових станцій мобільного звязку там, де більше скупчення населення. Зокрема, це центр міста, так як тут є багато установ і чимало людей проходить, проїжджає. Але є об'єкти і розташовані в забудові, що можуть більш так впливати на населення у помешканнях.

За словами Дмитра Полюховича, проводячи дослідження, фахівці лабораторного центру намагаються потрапити у  квартири, розташовані на тому ж рівні, що й антени мобільного зв'язку. Рівняни переважно з розумінням ставилися до цього і пускали у свої помешкання.

Завлабораторією зауважує, що рівень електромагнітного випромінювання у місті зріс, але не перевищує допустимий рівень.

Це збільшення відбувається за рахунок модернізації станцій мобільного зв'язку для того, щоб був 3G та 4G-інтернет і краще передавався сигнал.

Але перевищень норм випромінювання нема, бо нормативи змінилися. Якщо ще донедавна в Україні вони були найжорсткішими - 2,5 мікровата на 1 кв.см, то нині – 10 мікроват, як у багатьох інших державах, і як рекомендує Всесвітня організація охорони здоров'я.

Високий рівень випромінювання може погіршити самопочуття, спричинити роздратованість, поганий сон, з часом викликати порушення нервової, ендокринної систем.

 

Але не завжди скупчення базових станцій мобільного зв'язку більш негативно впливає на організм. Давайте не будемо забувати і  про вплив мобільних телефонів на організм людини. Чим ближче телефон до базової станції, тим менше випромінювання від самого телефону, - каже Дмитро Полюхович.

Наші новини у Telegram   

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень