Навіть гривня вигідніша: експерт розповів, у якій валюті не варто тримати заощадження

Тиск на неї буде зберігатися і надалі

Вперше за останні 20 років курс євро впав нижче долара.

Ослаблення цієї валюти спостерігається в останні декілька місяців, і, як стверджують експерти, найближчим часом ця тенденція нікуди не зникне.

Про це говорить і провідний аналітик компанії «Центр біржевих технологій» Максим Орищак. Він зазначає, що заощадження у європейській валюті будуть танути з кожним днем: 

- Незабаром Федеральна резервна система США знову підніме ставку, що автоматично вплине на настрої найбільших світових інвесторів. Тиск на євро зросте, від чого його курс може вкотре знизитися.

Євро Україні вже вартує значно менше за долар. До прикладу, на чорному ринку станом на кінець вересня «американець» торгується за 42,0-42,6 грн/$, тоді як євро продають за 40,0-40,7 грн. Українці почали звикати до перекосу в бік долара, хоча для світового ринку така ситуація – нетипова. 

Що ж до тиску на головну валюту Європи, то він буде зберігатися незалежно від того, які позиції займає гривня. 

Що це означає для українців?

Від євро пора відмовлятися. Це слід робити поступово, просто повільно зменшувати частку у своїх заощадженнях частку цієї валюти. 

Як зазначає Орищак, зараз тримати гроші вигідніше у гривні, ніж у євро. Особливо якщо розмістити гроші на депозити чи вкласти їх ту військові облігації.

Ідеальний варіант, звісно ж, долар.

Джерело: GSMinfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень