«Ніхто нічого не продаватиме», - влада Рівного про намір забрати майно ПТУ

Рівне хоче забрати собі майно п’яти професійно-технічних закладів міста

Підготувало відповідний проект рішення на сесію міськради. Втім, заступник начальника обласного управління освіти Петро Коржевський, коментуючи цей проект рішення, зауважив, що Міністерство освіти намагається передавати майнові комплекси  ПТУ на рівень не нижчий за обласний, та висловив застереження, що передача майна може призвести до того, що хтось намагатиметься нагріти на ньому руки: перепрофілювати, продати тощо. Сайт Радіо Трек писав про це у публікації Рівне хоче забрати собі майно ПТУ

Заступника міського голови Рівного Галину Кульчинську такі застереження здивували і обурили. Адже, пояснила вона, міська влада просто виконує статтю 27 закону України «Про держбюджет» на 2016 рік, якою Кабмін зобов’язано забезпечити передачу ПТУ з державної у комунальну власність.

Далі говорить Галина Кульчинська:

В цьому законі доручається Кабміну впродовж 2016-2018 років забезпечити передачу з державної у комунальну власність відповідних громад обласних центрів. В цій же статті заборонено перепрофілювання, скорочення працівників і інші застереження щодо зникнення цих закладів.

За словами Галини Кульчинської (на фото) , щоб Кабмін зміг забезпечити передачу майна ПТУ, місто має його попросити, звернутися за ним.

Окрім цього, зауважила пані Кульчинська, проект рішення міськради щодо передачу Рівному майна ПТУ складений з точки зору здорового глузду. Так, у 2016 році 55,5 мільйона гривень з міського бюджету Рівного витратили на утримання професійно-технічних закладів. Цього року ця сума сягне 72 мільйонів гривень.  З них 12 мільйонів – це державна субвенція на оплату праці педагогічних працівників. І 59 мільйонів – кошти з міського бюджету на комунальні послуги, стипендії, утримання обслуговуючого персоналу, дітей-сиріт тощо.

Якщо місто дає такі великі кошти і утримує ці заклади, то чого не може мати їх у своїй комунальній власності для того, щоб принаймні розуміти, наскільки ефективно гроші використовують, планувати якісь речі, пов’язані з професійно-технічною освітою учнів шкіл та інше?

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень