Нашестя мишей виявили на Івано-Франківщині. Яка ситуація з цими гризунами на Рівненщині?

На Прикарпатті посіви озимих культур – під загрозою

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Цього року в Івано-Франківській області фахівці зафіксували нашестя мишей.

Кількість гризунів збільшилася через сприятливі погодні умови та наявність кормової бази.

 

Найбільше гризунів спостерігають на неораних землях, пасовищах, у лісосмугах, а також на полях після збирання зернових культур та багаторічних трав, зазначають у Держпродспоживслужбі Івано-Франківської області.

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

За словами фахівців, через велику кількість мишей є загроза пошкоджень посівів озимих культур. Адже за добу гризун може з'їсти таку кількість їжі, що в півтора раза перевищує їхню вагу. Тому фермерам радять обробляти поля, аби позбутися нашестя гризунів.  

Є два основних методи боротьби з мишами: хімічний (використання ефективних родентицидів) та біологічний (використання бактероденцидів, що стає дедалі популярнішим). До слова, бактероденциди більш безпечні для людини й навколишнього середовища, ніж родентициди.

Зауважимо, що на Рівненщині ще тривають дослідження щодо кількості польових гризунів. Фахівці вже зафіксували незначне підвищення їх кількості на багаторічних травах, однак значного розповсюдження гризунів поки немає, повідомила РАДІО ТРЕК начальниця відділу прогнозування, фітосанітарної діагностики та аналізу ризиків Олена Сказько.

Вона розповіла, у межах дослідження спеціалісти обстежують поля, свіжі посіви (ріпаку та пшениці), багаторічні трави. Здебільшого обстежують те, чому гризуни найбільше можуть завдати шкоди.  

У Держпродспоживслужбі Рівненщини зауважили, що офіційні результати щодо кількості гризунів на Рівненщині цього року будуть на кінець жовтня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень