Наша система освіти, наче районне весілля з тамадою, салатами, горілкою і конкурсами, — відомий СЕО

Дивився на шкільну лінійку та жахався

Своє бачення та страх щодо української системи освіти яскраво висловив відомий український айтішник і громадський діяч Ілля Кенігшейн. У виданні Gazeta.ua він розповідає, що малеча нині навчається у світі правил, звичаїв, ритуалів та інших забобонів:

"Черговий рік поспіль, сьогодні вранці ми прокинулися під «Червону руту», яку на всю котушку включив місцевий аудіотехнік у школі по сусідству.

Школу колись відкривав сам Янукович. Визирнули з вікна і насамперед побачили вчительок у білому, із зачісками у вигляді корабельних щогл, що стоять на ганку, поруч з районним депутатом у білій колгоспній сорочці з короткими рукавами.

Депутат прийшов розповісти дітям про свій нехитрий життєвий досвід і заодно поагітувати їхніх батьків. Внизу, біля підніжжя ганку стояли діти.

Батьків у шкільний двір не пустили в зв'язку з пандемією, і в якийсь момент дітей забрали на шкільний стадіон, залишивши батьків за парканом.

І у нас з Оленою стислося серце, тому що ми уявили, як серед ось цих маленьких грудочок з рюкзачками стоїть наша дочка Оливка, якій у школу через рік. Яка, зробивши ще кілька кроків, на довгі роки потрапить в м'ясорубку нашої системи освіти, що складається як зі світлих і мудрих викладачів, яких меншість, так і закостенілих і недорікуватих маргіналів, ім'я яким легіон.

Останні, виконуючи шкільну програму, усіма силами почнуть занурювати нашу дочку в світ правил, звичаїв, ритуалів та інших забобонів.

Британський парламент закликав готувати школярів до конкуренції зі штучним інтелектом. Парламент Великої Британії вважає, що система освіти повинна адаптуватися до мінливого ринку праці і відмовитися від викладання застарілих навичок, щоб не сформувати клас «непотрібних людей».

По суті, автоматизація людських робочих місць — це питання вже не найближчого майбутнього, а сьогодення. Британський парламент закликав готувати школярів до конкуренції зі штучним інтелектом

Але дивлячись на школу навпроти нашого будинку, ми подумали, що там так не вважають. Там все йде своєю чергою — з року в рік, з покоління в покоління.

Наша система освіти склеєна колосальною кількістю традицій і ритуалів, немов районне весілля з тамадою, салатами, горілкою і конкурсами.

Раптово музика стихла і з динаміків пролунав гучний голос: «Дорогі учні, шановні батьки! Ласкаво просимо в новий навчальний рік! З новими знаннями — в світле майбутнє!». І ще через кілька митей почався новий навчальний рік".

Довідково: Ілля Кенігшейн - засновник та CEO Creative States – швидкозростаючої мережі робочих просторів. Один з лобістів запровадження 3G та PayРal в Україні, відомий громадський діяч, євангеліст інновацій. Він є одним із лідерів думок в українській ІТ-галузі та стартап-індустрії, ментором в ряді венчурних фондів та інноваційних компаній, публіцистом і спікером.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень