Народжувати у Маямі заради громадянства США: досвід рівнянки (ВІДЕО)

Фото ілюстративне

Пологовий туризм українок у США дедалі зростає. Про це йдеться в ексклюзивному репортажі «Голос Америки», пише «Радіо Свобода».

Санні-Айлс Біч, передмістя Маямі, називають «Літтл Москоу», «Маленька Москва», через велику кількість вихідців з пострадянських країн. Але останні роки сюди почали приїжджати менше росіян, але більше українців – жити, працювати, купувати нерухомість і народжувати дітей.​

Яна Максим'як родом із Рівненщини. Її синові Луці, який народився у Маямі, нещодавно виповнився рік. Від американської медицини вона у захваті.

- Палата була як у п’ятизірковому готелі. Жінка була одна в палаті, з дитиною. Там є спеціально диван для тата, для групи підтримки. Вам пропонують триразове харчування. У вас є меню, ви самі обираєте, що будете їсти.

В Америці Яна живе шість років, але розповідає, що знає все більше українок, які спеціально їдуть до США народжувати дітей.

За Конституцією США, дитина, народжена на території країни, автоматично отримує американське громадянство. Це – головна мета багатьох батьків, які їдуть до Маямі.

Уже є навіть спеціальні агентства, які допомагають підготувати усе необхідне для пологів у США:

підбирають житло, шукають авто, готують документи, тощо.

Вартість такої послуги, залежно від опцій, від 20 до 60 тисяч доларів.

 

Стеж за нашими новинами у  Telegram

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень