Щоб не йти в лікарню зі спиртом і ватою: депутати Рівненщини - про реформу медицини області

Створення госпітальних округів стало предметом гострої полеміки під час засідання президії обласної ради

Депутати сперечалися, скільки таких округів має бути і чи взагалі на часі це питання. Нині в області планують сформувати три госпітальні округи, утім, голова фракції «Батьківщина» у Рівненській обласній раді Микола Кучерук стверджує, що їх має бути вдвічі більше, і разом з тим, необхідно зберегти наявну базу медзакладів у райцентрах.

Ці округи рекомендують створити у Рівному, Дубно, Сарнах, Володимирці та Костополі. Дискусія ще триває щодо обрання шостого округу - Здолбунів чи Гоща. Тут думки розділилися, адже кожен депутат пропонує і відстоює свій округ.

Натомість, заступник голови облдержадміністрації Світлана Богатирчук-Кривко переконана, що на Рівненщині навпаки необхідно максимально оптимізувати медичні заклади, аби перестати витрачати гроші на комунальні послуги та зарплати а,  «набратися сміливості і, нарешті, подумати про пацієнта, щоб він не приходив у медзаклад зі спиртом і ватою».

Акценти у цьому питанні намагався розставити керівник обласного управління охорони здоров’я Юрій Осіпчук, переповівши позицію Міністерства охорони здоров’я:

- Якщо ми виконаємо чіткі рекомендації Мінрегіонбуду і Міністерства охорони здоров’я щодо доїзду (до медичних закладів,- ред.), то в нас має бути 16 округів. Взагалі, жодного значення не матиме ні кількість округів, ні кількість лікарень, ні кількість медиків, а матиме значення лише кількість населення. От, якщо є в нас 1 мільйон 200 тисяч населення, то за формулою на цю кількість населення будуть виділяти кошти. І робіть тут хоч 30, 40 лікарень, а хоч одну – це нам так кажуть у міністерстві.

 

Водночас, депутати на сесії звертатимуться до Уряду та Верховної Ради, з проханням взагалі відкласти формування госпітальних округів на час, поки формуються об’єднані територіальні громади та не визначена перспектива розвитку медицини всіх рівнів.

До слова, з проханням відтермінувати формування госпітальних округів уже звернулися Вінницька і Миколаївська область – на час, поки в Україні не запрацює страхова медицина.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень