Нардепи планують зупинити переведення годинника в Україні

Робити це у період дії літнього часу – не було сенсу

В Україні планують відмовитися від переведення годинників на літній час. Як пояснив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук, у період, коли Україна перейшла на літній час, голосувати про скасування переведення годинників не було сенсу.

Верховна Рада взимку повернеться до розгляду законопроєкту про скасування сезонного переведення годинників.

 

Передбачається, що Україна залишиться на зимовому часі. Природній для України час +2, і це зимовий час. Тож невдовзі цю дискусію піднімуть, - каже Руслан Стефанчук.

Цю дискусію проведуть відповідно до рішень Європейського союзу. На зимовий час наша країна перейде в ніч на 31 жовтня. Тоді годинник треба буде перевести на одну годину назад.

Практику введення сезонного часу запровадили ще у 1981 році. Головним чином це практикували заради економії електроенергії, адже при переході на зимовий час світловий день трохи збільшується. В Україні уже кілька разів підіймали питання відмови від переведення годинників.

Востаннє відмовитися від переведення годинника планували на початку 2021 року. Втім тоді нардепи законопроєкт не підтримали.

За матеріалами Главком

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень