Нардепа-олігарха Вадима Новинського хочуть позбавити депутатської недоторканості

Через погрози голові Дубенської райдержадміністрації

Звернення до парламенту, президента і генпрокуратури з такою пропозицією винесли на сесію обласної ради. Як повідомив депутат облради Олександр Савчук, до нього надійшло звернення від голови Дубенської адміністрації Юрія Парфенюка. Його зміст депутат обласної ради зачитав під час комісії облради:

 

- В зв’язку з подіями, які відбувалися в селі Птича Дубенського району, та з метою усунення протистояння між конфесіями УПЦ КП та УПЦ МП я особисто приймав участь у переговорах. 21.12.2015 року до мене зателефонувала особа, яка представилася як депутат ВР Новинський В. В. Не знайома мені раніше особа, в завуальованій формі висловила мені побажання щодо прийняття рішення для вирішення конфлікту, а в разі відмови – про негайні наслідки для моєї сім`ї та дітей.

 

Аби генпрокуратура могла провести розслідування і розібратися, чи підпадають дії Вадима Новинського під статтю про розпалювання міжрелігійної ворожнечі, обласні депутати розглядатимуть звернення про зняття недоторканості з нардепа під час сесії, 8 вересня.

Нагадаємо, ще один конфлікт за участю нардепа Новинського трапився на Рівненщині 23 червня. Тоді, донедавна громадянин Росії, а також відомий захисник так званого “канонічного православ’я, у Корецькому монастирі побив священнослужителя - митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського вікарія Київської митрополії Олександра Драбинка.

Додамо, що підпис Вадима Новинського стоїть першим під зверненням представників «Опозиційного блоку» до Вселенського патріарха Варфоломія, в якому вони виступають за збереження канонічного православ’я в Україні та не надання автокефалії УПЦ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень