Вже другий нардеп від Рівненщини занепокоєний кількістю прохань про допомогу від онкохворих

Депутат Верховної Ради Василь Яніцький каже, що найбільше людей на особистих прийомах громадян до нього звертається за матеріальною допомогою на лікування

Особливо нардепа, як повідомив він, турбує стан справ із онкозахворюваннями в його окрузі. А цей округ - це якраз північні райони Рівненщини, які постораждали від Чорнобильської АЕС: Володимирецький, Дубровицький, Зарічненський.

Василь Яніцький у Фейсбук написав: 

У кожному районі на прийом щоразу приходять онкохворі. Їх усе більше. Як правило, це - молоді люди. Коштів на лікування потребують десятки тисяч. Ми без війни втрачаємо людей, але в Україні на сьогодні навіть немає прийнятої програми «Онкологія», хоча до цього часу вона сяк-так функціонувала. В районах округу щорік додається в середньому 120 осіб, хворих на рак! Це жахлива цифра!

...Виділено, звичайно, допомогу, проте розумію, що це не вирішення питання ні для цих людей, ні для держави.

Василь Яніцький поінформував, що направив депутатський запит до Кабміну та Міністерства охорони здоров’я, щоб добитися забезпечення лікування цих хворих за рахунок державних програм хоча б препаратами для хіміотерапії та знеболення. І зауважив:


Втім, певні кошти на закупівлю ліків в державному бюджеті на цей рік є.

Нагадаємо, раніше депутат Верховної Ради від Рівненщини Сергій Євтушок був вражений, що у нього онкохворі просять гроші на свій поминальний обід

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень