Український спортсмен виборов перше «золото» на Олімпійських іграх (ФОТО)

Жан Беленюк не зміг стримати сліз

Тріумфальним видався для нашої збірної виступ представника греко-римської боротьби Жана Беленюка (до 87 кг). До олімпійського срібла Ріо-2016 український борець додав золото і приніс Україні першу нагороду найвищого ґатунку у Токіо-2020.

Угорець Віктор Льорінц, який у фіналі світової першості-2019 поступився нашому борцеві, і цього разу не став на заваді втілення олімпійської мрії представника України. З рахунком 5:1 Беленюк переміг суперника і став олімпійським чемпіоном!

Мені дуже приємно, я навіть не усвідомлюю, що зробив. Нарешті це сталося. Я хочу сказати спасибі всім українцям.

 

Шлях був важкий, бо за три тижні до змагань я тяжко травмувався і до останнього не знав, чи буду я боротися.

 

Я вітаю всю Україну з цією золотою медаллю, - не стримуючи сліз, сказав Жан Беленюк.

Ще одну медаль здобула сьогодні збірна України. Дебютант Ігор ХХХІІ Олімпіади, борець-класик Парвіз Насібов здобуває для України срібну нагороду.

Фінальна зустріч видалась запеклою та напруженою.

Нашому співвітчизнику протистояв більш досвідчений медаліст Азійських ігор іранець Мохаммад Реза Гераі, який і завершив поєдинок на свою користь 9:1.

Дякувати Богу, що не з пустими руками повертаюся додому. Але ця медаль буде вказувати мені на те, над чим я маю працювати.

 

Сподіваюся, вже невдовзі додам і буду ще більше тішити вболівальників своїми виступами.

 

Наполегливо тренуватимусь і повернусь сильнішим, - поділився своїми відчуттями після фінальної сутички новоспечений олімпійський медаліст.

На шляху до срібної медалі у ваговій категорії до 67 кг представник України здолав борця з Данії Фредріка Б’єєрхууса, представника ОКР Артема Суркова та єгиптянина Мохамеда Ібрагіма Ель-Сайєд.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень