Нардеп Алексійчук з Рівненщини зареєстрував Законопроєкт про фактичний Дефолт України (ФОТО)

Реформи від МВФ названо «суперечливими та малоефективними». Переважно

Варто зазначити, що народний депутат Олександр Алексійчук, якого обрали до ВРУ по 154 округу на Рівненщині, не є одноосібним автором та суб’єктом подання резонансного Законопроєкту.

Серед ініціаторів цієї законотворчої новели ми бачимо досить велику кількість депутатів від «Слуги народу». Алексійчук – один із них.

Як пише «Дзеркало тижня»

Народні депутати ініціюють реструктуризацію зовнішнього державного боргу України перед Міжнародним валютним фондом. Проєкт постанови №5607 внесли до парламенту, нині він перебуває на розгляді в Комітеті.

 

У пояснювальній записці до проєкту постанови необхідність її ухвалення обґрунтовується тим, що начебто більшість реформ, запропонованих нашій країні з боку МВФ, були «суперечливими та малоефективними».

 

«Більшість із запропонованих Україні з боку МВФ реформ були суперечливими та малоефективними для нашої держави і тому подальші умови співпраці з Міжнародним Валютним Фондом повинні бути переглянуті», - йдеться у документі.

Олександр Алексійчук та його сестра: на столі проста, смачна українська їжа

У пояснювальній записці також йдеться про те, що через пандемію коронавірусу Україна опинилася у стані фінансово-економічної кризи, що на думку законотворців є підставою для відмови віддавати борги.

Пік виплат зовнішніх боргів України за попередні роки припадає на нинішню осінь. У проєкті постанови цей період названо «найбільшою поточною проблемою України».  

У 2021 році наша країна витратить 468,4 млрд гривень на погашення державного боргу та ще 158,68 млрд гривень на його обслуговування (сумарно 627,08 млрд гривень).

Тож автори постанови пропонують:

  • Уряду терміново підготувати та направити МВФ звернення з пропозицією реструктуризації частини зовнішнього державного боргу України як постраждалої від пандемії країни;

  • Провести консультації та переговори з МВФ з метою роз'яснення позиції України щодо зовнішнього державного боргу;

  • Створити тимчасову спеціальну робочу групу з розробки комплексу заходів реструктуризації зовнішнього державного боргу України перед МВФ, залучивши до неї народних депутатів.

Фактично ж, як зазначає «ДТ», йдеться про те, що офіційний Київ відмовляємося платити борги і вимагає або знизити ставку, або продовжити терміни, або і те, і інше. Крім того, за фактом реструктуризація боргів означає технічний дефолт країни.

Від Редакції:

Насправді те, що Україну, яка перебуває у стані війни, має в межах лише одного року виплатити та витратити на обслуговування боргів від МФВ понад 627 мільярдів грн або приблизно 23 мільярди доларів, це важко розцінювати як щось інше, крім як знущання.

 

Тож, попри неминучу критику, варто підтримати бодай спроби законодавців захистити інтереси України та українців.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень