Напис «Слава Україні» потрапив до переліку заборонених у Великій Британії

Його тепер не розміщуватимуть на пачках безкоштовних сигарет для українських військових

Фото The Telegraph

Побачили в цьому своєрідну рекламу паління та порушення закону про боротьбу з курінням.

Передісторія

У 2022 році офіційні особи зв’язалися з великою тютюновою компанією, запитуючи, чи можуть вони надати цигарки українським солдатам, які навчаються у Великій Британії.

Тоді українські воїни скаржилися, що сигарети в країні занадто дорогі і їх не вистачає на базах Міноборони.

У відомстві почали оптом замовляти цигарки для військових і попросили тютюнову компанію додати на пачках надпис про підтримку України.

Однак посадовцям повідомили, що писати повідомлення на сигаретах у Великій Британії є незаконним, згідно із законодавством проти куріння, яке також забороняє брендування на пачках.

У неділю The Telegraph повідомила, що план зрештою реалізувала інша компанія на прохання Бена Воллеса, тодішнього міністра оборони Великої Британії.

Цей крок був узгоджений з Міністерством фінансів, яке займалося податковими наслідками безкоштовних сигарет, і Міністерством охорони здоров’я, яке не заперечувало проти цієї ідеї.

Велика Британія підготувала понад 60 000 українських військовослужбовців, надавши їм бойові навички, необхідні для боротьби з незаконним вторгненням Путіна.

 

Українським призовникам, які раніше курили, надається доступ до цигарок у складі пайків.

 

Жодних державних коштів не було на них витрачено, і ми забезпечили доступність більш здорових альтернатив нікотину , – повідомив представник Міноборони.

 

Джерело: Букви

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень