Над Україною з’явилося північне сяйво (ФОТО)

У мережі показали фото рідкісного явища

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Попри те, що Україна розташована сильно південніше Північного полярного кола, раз на декілька років люди можуть спостерігати полярне сяйво. Цього року воно з’явилося вдруге — в небі над Харківщиною.

Червоні світлові стовпи зафіксував користувач форуму Київського клубу астрономів аматорів під ніком RPM RPM:

В наш час на сполохи намагаюся не реагувати, але у цей раз яскраве видовище обійти було неможливо, – написав RPM RPM.

Він додав, що візуально яскраве сяйво було видно за 20 хвилин до знімка, а за 3 хвилини після стався останній яскравий спалах.

За словами фахівців, причиною північного сяйва над Україною може бути сильна геомагнітна буря, що накрила Землю у ніч проти 25 вересня. На сонці 20 вересня стався потужний викид корональної маси, що спричинило появу так званого «сонячного вітру».

Ці вітри, потрапляючи до земної атмосфери, під дією магнітного поля нашої планети спрямовується до північного або південного полюсів. Там, входячи у верхні шари атмосфери, вони контактують з молекулами та атомами газів, змушуючи їх випромінювати різноколірне світло. Саме так виникають полярні сяйва різних форм, розмірів, відтінків і кольорів.

Джерело: PaySpace Magazine 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень