Нацбанк змінить правила для всіх українців: які дані передаватимуть банки держорганам

Нові правила збільшують перелік інформації, яку банки мають надавати на запит держорганів

Національний банк України розробив зміни до Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці. Зараз вони проходять процедуру громадських слухань (тобто приймають зауваження і пропозиції та розглядають їх).

Нові правила збільшують перелік інформації, яку банки мають надавати на запит держорганів.

Про це йдеться в матеріалі НБУ. 

  • Зміни пов’язані з необхідністю приведення Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці у відповідність до статей 62, 622 Закону України «Про банки і банківську діяльність» та вдосконалення порядку розкриття інформації, яка становить банківську таємницю, Національному банку України.

Зараз на запит держорганів банки мають надати інформацію і про відкриті рахунки, і про залишок коштів на них.

У нових правилах пропонують додати до переліку інформацію про унікальні ідентифікатори та/або номери емісійних платіжних інструментів; інформацію про унікальні ідентифікатори та/або номери емісійних платіжних інструментів контрагента, єдиний ідентифікатор Національного банку України (далі – код ID НБУ) надавача платіжних послуг контрагента; найменування надавача платіжних послуг контрагента.

Крім того, пропонують:

  • уточнити вид інформації, що становить банківську таємницю та яку має право надавати Національний банк України Фонду гарантування вкладів фізичних осіб;
  • уточнити види перевірок, що здійснює Національний банк України, під час проведення яких банки зобов’язані надавати документи і їхні копії, які містять інформацію, що становить банківську таємницю.

Джерело: OBOZ.UA

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень