Нацбанк може обмежити перекази грошей на карти певній категорії українців

Роз’яснення ініціативи

Нацбанк виступив із пропозицією змінити розрахунки з ФОП та переказувати їм кошти без відкриття рахунків. Так вирішили підвищити прозорість платіжних операцій через оновлення процедур переказу без відкриття рахунку у національній валюті.

Пропонують виключити можливість переведення в готівку суб'єктами господарювання розрахунки з фізособами, які проводять переказ коштів без відкриття рахунку.

Таким чином Нацбанк планує оновити вимогу про передачу та вилучення з обігу підозрілих купюр та монет для дослідження, а також скорочення термінів їх проведення.

Багато українців побоюються, що тепер вони не зможуть заплатити ФОП чи іншим юридичним особам за товари та послуги.

Втім, повідомили у Нацбанку, це не відповідає дійсності.

Готівка, перерахована клієнтами на користь ФОП або юридичних осіб обов'язково має бути зарахована постачальниками платіжних послуг за номером IBAN у безготівковій формі на їх рахунки.

У пояснювальному повідомленні НБУ наголошується, що мета одна - посилити прозорість операцій з переведення коштів в готівку.

Тож українці можуть бути спокійними: для них нічого не зміниться. Вони, як і раніше, можуть вибирати для себе зручний вид розрахунку або переказу за товари або послуги юридичних осіб/ФОП - готівкою або за безготівковим розрахунком.

Джерело: top.today

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень