16 бюджетів Рівненщини розікрали посадовці після революції Гідності

Такі цифри озвучив керівник Львівського територіального управління НАБУ під час візиту у Рівне

У Рівне сьогодні приїхав керівник Львівського територіального управління Національного антикорупційного бюро Тарас Лопушанський.

Він прибув на зустріч із громадськістю Рівненщини, адже юрисдикція управління поширюється на 8 областей, у тому числі і на Рівненську.

Тарас Лопушанський вирішив заручитися підтримкою громадськості, адже за його словами, активні громадяни мають безпосередній і вагомий вплив на роботу НАБУ:

- Найважливіше, насправді, я приїхав на Рівненщину, бо хочу почути, в першу чергу, громадських діячів, активістів. НАБУ – новий правоохоронний орган ще й тому, що у ньому є рада громадського контролю. І до цієї ради має можливість доєднатися будь-хто, безпосередньо впливати на роботу НАБУ, зокрема, і на кадрову політику. Тобто, рада громадського контролю має справді не ілюзорні функції, а ті функції у неї є прописані в законі. І вона справді є дієвим механізмом громадського контролю.

Люди, які прийшли на зустріч обурювалися, переважно, діяльності, чи то, бездіяльності правоохоронців, прокурорів і суддів.

Проте, злочини, які не стосуються корупції, не підпадають під підслідність НАБУ. У такому разі Тарас Лопушанський порадив звертатися у генеральну інспекцію ГПУ.

А от якщо рівняни стикалися із вимаганням грошей високопосадовцями (головами райдержадміністрації), суддями, керівниками великих держпідприємств чи особами вищого офіцерського складу силових структур – тоді детективи НАБУ візьмуться за цю справу.

Про такі випадки необхідно повідомляти за номером гарячої лінії 0-800-503-200.

Або надіслати заяву до Львівського територіального управління, у якій викласти факти корупційного правопорушення.

Адреса: 79005, м. Львів, вул.. Коперника,4.

e-mail: lviv@nabu.gov.ua

Разом з тим, детективи НАБУ займуться корупціонером у разі, якщо предмет злочину становить понад 500 прожиткових мінімумів – нині це 800 тисяч гривень.

Тарас Лопушанський переконаний, що до корупції причетні не лише посадовці

а й громадяни, яким самим легше заплатити хабар, аніж повідомити про правопорушення до правоохоронних органів.

Тож керівник територіального управління вважає, що контролювати посадовців на місцях має громадськість. А такий орган як НАБУ – має займатися ліквідацією корупції, так би мовити, «із голови».

Очільник територіального управління додав, що чекає запровадження в Україні антикорупційного суду, що справді допоможе зрушити боротьбу з корупцією з місця.

Бо усі справи стосовно посадовців-хабарників «розвалюються» саме в судах,- каже представник НАБУ.

Тож саме через відчуття безкарності державні службовці не надто бояться, що їх зловлять «за руку», - вважає Тарас Лопушанський.

До слова, майже за 2 роки роботи НАБУ 221 високопосадовцю повідомлено про підозру.

А з державної казни розікрали 84 мільярди гривень.

Саме така загальна сума шкоди від злочинів, які розслідує НАБУ.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень